top of page
Sloep Hardenberg Welvaert op de Vecht

Welvaert of welvaart:
de reis van rijkdom op de Vecht

Eén van de mooiste woordspelingen die in de Nederlandse taal te vinden is, en perfect aansluit op onze passie voor het water, zit verborgen in de naam van onze geliefde sloep: Welvaert.

Als je het snel leest, zou je wellicht kunnen denken dat er een typefout is gemaakt. Maar nee, het is geen typefout. De naam is juist zeer doordacht. "Welvaert" is een oud-Hollandse variant van het woord "welvaart". Het is een subtiele knipoog naar het gevoel van rijkdom dat het varen met deze sloep biedt.

De Welvaert is niet zomaar een sloep. Het is een symbool van geluk, welbevinden en, ja, welvaart.

Maar niet enkel in de moderne zin van het woord, waarbij men snel denkt aan materiële rijkdom. Nee, de Welvaert nodigt uit om welvaart in een bredere zin te ervaren.

Als je de trossen los gooit en je vaart met de Welvaert over de Vecht, dan begrijp je pas echt waar het om gaat. De frisse lucht, de kabbelende golven, de prachtige natuur en de authentieke gebouwen langs de kant - ze vormen samen een tafereel dat je in een andere tijd lijkt te plaatsen. Het is een moment van puur oud-Hollands genieten, vertrekkend vanuit het hart van Hardenberg.

Dus, de volgende keer als je de naam Welvaert ziet, denk dan niet alleen aan de welvaart die het varen op de Vecht biedt. Denk ook aan het rijke gevoel, het oud-Hollandse genieten, de unieke ervaring van het wel varen en de band met onze prachtige stad Hardenberg. Vaar je mee?

CONTACT US

CONTACT

Adres

 

Gedempte haven 4

7772 VD Hardenberg

EMAIL
 

Zie contactformulier. 

 

Telefoon

 

+316 29099404

Bedankt voor je bericht!

  • Instagram
bottom of page